FAQ - ofte stilte spørsmål

Her finner du en rekke ofte stilte spørsmål og svar omkring CLIQ.

Hva er CLIQ?

CLIQ er et låssystem med elektroniske nøkler og låssylindere. I en CLIQ låssylinder er det både en mekanisk og en elektronisk sperremekanisme. CLIQ låssylindere trenger ikke å kobles til strømnettet – de får strømforsyning fra nøklene.

Hva er CLIQ Remote?

CLIQ Remote er et CLIQ låssystem som også kan betjenes via en nettleser. Det betyr full fleksibilitet for administratoren, som får ekstra backup, og unngår risikoen for å støte på gamle versjoner.

Nettleseren kalles Web Manager.

Hvordan virker CLIQ?

Med CLIQ må flere krav være tilfredsstilt for at en nøkkel skal kunne låse opp. Nøkkelens mekaniske sperremekanisme (takkenes kode) skal passe til låssylinderen, deretter skal den elektroniske koden i nøkkelen godkjennes av låssylinderen. Den siste parameteren er at nøkkelen skal ha blitt gjort aktiv fra administratorens side. Administratoren angir hvor og når nøkkelen skal være aktiv.

Hvor sikker er CLIQ?

CLIQ har høyeste grad av sikkerhet. Låssystemet  er bygget på den mekaniske plattformen "dp", som er basert på EN 1303 : 2005 og som er FG-godkjent på høyeste sikkerhetsnivå. All kommunikasjon mellom nøkkelen og sylinderen er kryptert etter gjeldende standarder.

Hvilke typer dører kan avlåses med CLIQ låssylinder?

Alle typer dører og porter kan låses med CLIQ. Dessuten kan CLIQ monteres på hengelåser, skap og postkasser. CLIQ kan benyttes til ethvert formål, fra store låssystemer i bedrifter og boligbygg til en enkel låssylinder i en bolig.

Låssylinderne leveres med forskjellige overflater: Messing, krom og rustfritt utseende. Det betyr at CLIQ passer både i moderne og klassiske miljøer.

Hvilke fordeler kan CLIQ tilby?

Med CLIQ får du full kontroll over samtlige nøkler i låssystemet. Hvis en nøkkel kommer bort eller ikke leveres tilbake, kan nøkkelen fjernes fra systemet slik at den ikke lenger fungerer. Med CLIQ er det mulig å opprette og fjerne adgangsrettigheter øyeblikkelig. Det er derfor ikke behov for å bygge om eller kjøpe nye låser, dersom en person skal ha adgang til andre lokaler i en bygning.

Med CLIQ får du en logg med hendelser i forbindelse med nøkler og sylindere, på samme måte som ved et vanlig adgangskontrollsystem.

Hvor ofte må batteriet skiftes?

Batteriet i nøkkelen byttes ut når nøkkelen har vært i bruk ca. 20 000 ganger eller ca. hvert femte år. Sylinderen drives ikke av batteri. Den får nødvendig strøm fra nøkkelen ved åpning eller låsing.

Hva skjer hvis man mister en nøkkel?

Nøkkelen kan når som helst, gjøres inaktiv eller man kan fjerne en nøkkels adgangsrettighet i sylinderen, slik at den ikke lenger fungerer.

Hvordan vedlikeholdes en CLIQ-sylinder?

CLIQ-sylinderne smøres med original ASSA ABLOY låsspray i henhold til våre vedlikeholdsinstrukser. Utover det krever CLIQ-sylindere ikke vedlikehold.

Hvordan holder man kontroll på nøklene?

I et CLIQ låssystem styres nøklene ved hjelp av SNAP, et program som brukes for å administrere vanlige nøkler, CLIQ-nøkler og CLIQ-låssylindere.

I et CLIQ Remote låssystem er styringsverktøyet CLIQ Web Manager.

Hva er CLIQ Web Manager?

Et nettleser-basert verktøy for administrasjon av CLIQ Remote låssystemer.

Hva er en Wall-PD?

En Wall-PD er en enhet som brukes til oppdatering av nøkler. Den benyttes kun der man har et CLIQ Remote-system. Enheten er fastmontert.

Eksempel på bruksområder er resepsjon eller områder som er lett tilgjengelig for alle brukere.

Wall-PDer administreres i bedriftens eget nettverk, og har sin egen IP-adresse, DHCP eller fast.
Strømforsyning: 7-24 volt AC/DC eller Power over Ethernet.
Brukerinformasjon vises via LEDer.

Hvor forhandles CLIQ låssystemer?

Alle TrioVing Sikkerhetssentra (telefon 08877) er utdannet i montering, oppstart og service av CLIQ låssystemer. Finn din forhandler her.